Terugblikken naar een geslaagd concert is zo gepiept!

Concertfotografie

Ik help marketing- en communicatiemedewerkers met sprekende content door middel van professionele concertfoto’s van gepassioneerde muzikanten.

Ben jij klaar met onscherpe foto's op je telefoon na concerten?
Ik help je met professionele concertfoto's.

Yes, je hebt eindelijk die super vette band geboekt! Je wilt het optreden zo snel mogelijk online showen op alle socials. Bewijs van een te gekke avond! Met professionele concertfoto’s kun je zonder problemen de hele wereld laten zien dat het een succesvol evenement was. Deel de foto’s in je nieuwsbrief, op de website en publiceer ze op alle social mediakanalen. Altijd al een recensie willen schrijven en een magazine willen vullen met een uitgebreide fotoreportage? Blik terug naar shows die jij hebt verzorgd van A tot Z.

Herken jij je in het volgende?

Je staat best ver van het podium en je kunt met je telefoon niet ver genoeg inzoomen om een scherpe foto te maken. Plus de artiesten zien er zó klein uit. Hoe kom je nu aan een vette actiefoto om online te plaatsen? Zonder foto kun je niet terugblikken met de fans naar een fantastische ervaring.

Tijdens het optreden wil je netwerken, maar eigenlijk heb je foto’s nodig van de set. Je klikt snel een paar shots, met je telefoon, maar achteraf zie je dat je beeldmateriaal net niet scherp is, de zanger bewoog en je mist de bassist van de band.

Het licht gaat uit, één spot aan en de band speelt een intiem nummer. Je stond klaar met je telefoon om een foto te maken en poef! Het licht ging uit. De lichtshow is cruciaal bij een optreden, maar vreselijk voor het maken van een foto, wanneer jij net even tijd hebt, tussen het netwerken door. Je denkt alleen nog maar na of je wel een bruikbare foto hebt om te posten, terwijl de band een fantastische set speelt. Die je compleet hebt gemist, omdat je met je gedachten in je hoofd zat!

WMC-2023-QuerbeatBrass-Rodahal-Kerkrade-LiveMusic-Concertphotography

Je evenement was vorig jaar zó geslaagd dat er een nieuwe editie komt. Maar er was geen budget voor een fotograaf om de geweldige editie vast te leggen. Je hebt nu geen beeldmateriaal voor de posters, flyers, tickets, online berichten en de nieuwsbrief. En nu?

Drukwerk kun je vergeten! Je wil foto’s printen of een fotoreportage in een magazine publiceren, maar je hebt niet de apparatuur en de skills voor kwalitatieve professionele foto’s.

WMC-2023-Holbaek Garden-Rodastadion-LisanneBemelmans-Footlight

Hoe fijn zou het zijn als:

 • Je de ochtend na een show kan terugblikken met een kleine fotoreportage op Instagram en Facebook.
 • Je mooie actiefoto’s hebt vanuit alle hoeken van de zaal, terwijl jij achter de schermen kan netwerken.
 • Je altijd bruikbare kwalitatieve foto’s hebt van de set. Keuze genoeg om jouw favoriete deel van de show te herinneren.
 • Je lekker van de show kan genieten met een drankje, terwijl iemand anders door de zaal rent en alle momenten voor jou vastlegt.
 • Ervaar je rust en overzicht in je hoofd tijdens een show. Je hebt altijd het overzicht en hebt weer een onderdeel waar je je geen zorgen over hoeft te maken.

Na één concertshoot zien je kanalen er stijlvol uit, alsof de beelden uit een film komen!

Na de shoot

 • Heb je nooit te weinig herinneringen om te posten. Genoeg foto’s om Posts en Stories, Instagram, Facebook, Snapchat, TikTok, Pinterest, LinkedIn te vullen.
 • Heb je sprekende concertfoto’s om nieuwsbrieven aan te kleden.
 • Heb je altijd scherpe actiefoto’s vanaf bijzondere plekken
 • Kun je nieuwe concerten en zalen promoten met ijzersterk beeldmateriaal

Wat kun je verwachten?

Vraag een kennismakingsgesprek aan en ik neem binnen 48 uur contact met je op en prikken we samen een datum voor het gesprek.

Het kennismakingsgesprek staat volledig in het teken van jouw doelen en verwachtingen.

  • Wat wil je bereiken met het nieuwe beeldmateriaal?
  • Op welke kanalen wil je je richten?
  • Heb je een specifieke voorkeur voor gekleurde beelden of liever zwart-wit of een toffe combinatie?
  • Wil je op specifiek moment een groepsfoto van de band met het publiek vanaf het podium?
  • Wil je een print laten afdrukken?
  • Zijn er restricties waar ik niet mag lopen tijdens de show?
  • Heb je voorbeelden van beelden gepind op Pinterest? Laat ze zien!

Gaan we de samenwerking aan? Dan ontvang je een opdrachtovereenkomst. 

Het fotograferen van het concert. Ik heb alles onder controle en jij kunt genieten van je overzicht.

 • De ochtend na een show kun je terugblikken met een kleine fotoreportage op jouw favoriete social media kanaal. 
 • Je ontvangt mooie actiefoto’s vanuit alle hoeken van de zaal, terwijl jij achter de schermen kan netwerken.
 • Geniet lekker van de show met een drankje, terwijl ik alle momenten voor jou fotografeer.
 • Ervaar rust in je hoofd tijdens een show.

Je ontvangt drie foto’s binnen 24u na de show, zodat je al snel online kan terugblikken. Het beeldmateriaal kan direct gedeeld worden op je favoriete kanaal.

De foto’s staan klaar om door je geselecteerd te worden! Selecteer zelf je favoriete actiefoto’s van de band met een watermerk van Footlight en een eerste basisbewerking. Dit doe je in een gepersonaliseerde online galerij, met gebruikersnaam en wachtwoord.

Wanneer je een foto wilt selecteren, ga je met je muis over de foto heen en klik je op het vinkje. Zodra de foto is geselecteerd zie je een groen vinkje verschijnen. Dit vinkje is ook voor mij zichtbaar. Als je een foto groter wilt bekijken, ga je met de muis over de foto heen en zie je een rechthoekje tevoorschijn komen. Hier klik je op en je hebt een vergrote weergave van de foto.

Als je je selectie hebt gemaakt kan je dit aan mij doorgeven door je selectie in deze omgeving te versturen.

Je ontvangt een factuur naar aanleiding van welk pakket je hebt gekozen en eventuele met het aantal bijbestelde foto’s. Na ontvangst van de betaling ontvang je de definitieve foto’s zonder watermerk. Het kan zijn dat je al een aanbetaling hebt gedaan, dan betaal je nu het resterende bedrag.

De geselecteerde beelden ga ik helemaal afwerken naar jouw wensen en deze ontvang je zonder watermerk. Hierna ontvang je de beelden digitaal in online- en drukwerkkwaliteit.

Pakketten

Kies een pakket dat het beste bij jou wensen aansluit. Staat jouw ideale pakket hier niet tussen? Vraag een gepersonaliseerde offerte aan.

Luxe pakket

Concertshoot vanaf €685,– excl. btw

 • 2u op locatie
 • 40 digitale foto’s
 • Aanleveren 3 foto’s binnen 24u
 • Foto’s bijbestellen mogelijk voor €12,50 per stuk
 • Fine Art Print, foto naar keuze, formaat 45x30cm
 • Nabewerking & Aanleveren binnen 3 weken (Afdrukkwaliteit en online)

Premium pakket

Concertshoot  vanaf €425,– excl. btw

 • 2u op locatie
 • 15 digitale foto’s (naar keuze)
 • Aanleveren 3 foto’s binnen 24u
 • Foto’s bijbestellen mogelijk voor €19,50 per stuk
 • Nabewerking & Aanleveren binnen 3 weken (Afdrukkwaliteit en online)
 

Starterspakket

Concertshoot vanaf €275,– excl. btw

 • 30 min. op locatie
 • 3 digitale foto’s
 • Selecteer zelf x aantal foto’s voor €35,– per stuk
 • Nabewerking & Aanleveren overige foto’s binnen 3 weken (Afdrukkwaliteit en online)
 
 

Wil jij concertfoto’s van een show? Boek een shoot!

Footlight-Beeld-en-Design_Portrait_LisanneBemelmans-BlackWhite

Meet the maker

Footlight Beeld & Design is een bedrijf van Lisanne Bemelmans. Mijn creatieve interesses liggen bij concertfotografie en landschapsfotografie, multicamregie & -camera en grafische vormgeving. Sinds mijn 6e speel ik slagwerk en heb ik meerdere verenigingen leren kennen. Muziek speelt een grote rol in mijn leven. Hierdoor wist ik dat ik mijn persoonlijke draaiboek wil volgen en de werelden van beeld en muziek ga creëren in harmonie.

Als slagwerker had ik nooit actiefoto’s van mezelf en ik baalde enorm! Mijn ouders maakte weleens vanuit de zaal foto’s met de telefoon. Heel tof dat ze het probeerde, maar dit waren niet de foto’s waar ik blij van werd en graag wilde delen op Instagram en Facebook. Als slagwerker sta je vaak (heel ver) achter het orkest, dus je staat vaak heel klein op de foto. En vaak zijn de foto’s niet scherp of heel ver ingezoomd dat je één grote vlek overhoudt. Je herkent jezelf niet eens achter het drumstel.

Ik verdween zo in mijn eigen wereld tijdens het spelen, dat ik weleens vergat te genieten. De cadans loopt maar door en voordat je het weet, is het moment voorbij. Wanneer een drumstok het vel raakt, hoor je de trillingen van de snaredrum. Wanneer de trillingen stoppen, sterft de klank uit. Als fotograaf en enorme muziekliefhebber wil ik die herinnering, dat moment, die toon vastleggen, zodat jij dit later nogmaals kan (her)beleven en jouw publiek ervan mee kan laten genieten!

Wist je dat? Ik 24/7 naar muziek luister en het liefste een playlist opzet van indie-, alternative-, soft- en hardrock, pop en brassbands, van classics tot covers. Zolang ik maar op een tafel met mijn vingers kan drummen op de beat.

Ik ben gespecialiseerd in concertfoto’s van livemuziek in een filmisch jasje. Kan ik je helpen met een project?

Plan een kennismakingsgesprek in en vertel me alles over je plannen.